a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
PREINERWANDSTEIG
Preinerwand 1783 m
01 

KIINDULÓPONT Prein a. d. Rax, Griesleiten parkoló (870 m), Rax

IDŐTARTAM 5-8 óra, a biztosított út kezdetétől a csúcsig kb. 1-2 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG 900 m

NEHÉZSÉG Egyetlen nehézsége a nagy szintkülönbség. A kiépített részek könnyűek, a gyerekek számára izgalmasak. (A-B)

MEGJEGYZÉS Kiválóan alkalmas családi kirándulásra, de azért a Hűvösvölgy után ne ez legyen a következő célpontunk. Az ösvény helyenként eléggé kitett helyeken vezet, szükséges a lépésbiztonság. Egy-egy elvétett lépés igen balesetveszélyes lehet. Elengedhetetlen, hogy a gyerekeknek is legyen némi rutinjuk.

FEKVÉSE déli

MEGKÖZELÍTÉS Prein túloldalán (Gloggnitz felől érkezvén) egy áramelosztó tornyocska melletti keskeny betonúton hajtunk jobbra fölfelé. A parkolótól a sárga jelzéseket követjük, majd néhány kanyarral följebb jobbra fordulunk a zöld jelű ösvényen, majd a nagyobb elágazásba érve a piroson folytatjuk utunkat a forrásig, ami előtt jobbra fölfelé fordulunk a tábla szerint. Ez az út már a dróthoz vezet bennünket.
Lefelé, ha nem akarunk ott lemenni ahol feljöttünk, válasszuk a Holzknecht steiget, ami kissé törmelékes útvonal, de az újszerű látvány kárpótolni fog bennünket a kellemetlenségekért.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK június-szeptember

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
  
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor