a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
FRAUENLUCKENSTEIG      
HOHE WAND
02


KIINDULÓPONT
Stollhof (460 m), Hohe Wand

IDŐTARTAM a mászóútig és vissza 1-2 óra, fel a Hohe Wand platóra (a kilátópontig) és visszafelé fizikumtól, pihenőktol függően 2-5 óra; a mászás kb. 15 perc

SZINTKÜLÖNBSÉG a szikla tetejéig kb. 250 méter, ebbol a biztosított út 30 méter

NEHÉZSÉG Nem kifejezetten nehéz útvonal, melyen egy rövid, függőleges fallal és igen érdekes barlangkürtővel találkozunk. Magunkkal vihetjük a családot, de velük együtt mi is húzzunk felszerelést, pláne ha nézelődni szeretnénk a barlangban. Legyünk elővigyázatosak, gyakran elég egy óvatlan mozdulat, s máris jókorát zuhanhatunk. (A-B)

MEGJEGYZÉS A kürtobe elegendő fény szűrődik be, lámpa nem szükséges, de ha a belső természeti képződményeket tüzetesebben is megcsodálnánk, hasznunkra lehet valamilyen világítóeszköz. Stollhof Soprontól 50 km távolságra fekszik.

FEKVÉSE keleti

MEGKÖZELÍTÉS A Stollhof és Maiersdorf közötti fizetős út első parkolójából a Völlerin-steigen, a  táblák szerint (zöld jelzés) indulunk el. Egy sziklaboltozat alatt átjutva, egy kis kilátópont után balra térünk le egy gyenge kis ösvényen, ami a sziklafalhoz vezet.
A létrán kimászva egy ösvény felvezet a tetőre, ahol jobbra fordulva  a Skywalk kilátóhoz érhetünk. Lefelé válasszuk a Völlerinsteiget, ami még a kilátópont előtt kb. 100 méterrel indul lefelé.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK május-október

FIGYELEM a nagy kép nem a helyszínen készült!


Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor