a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
OSTANSTIEG - TONISTEIG      
HOCHTAUSING 1823 M
10

KIINDULÓPONT Wörschach, Hochmölbinghütte parkoló (1130 m) -Totes Gebirge

IDŐTARTAM 5-7 óra; az Ostanstieg kezdetétől a Tonisteig végéig 2-3 óra a menetidő, a gerinc középső szakaszán csak gyalogolni kell

SZINTKÜLÖNBSÉG kb. 800 m, ebből a biztosított szakasz kb. 300 m

NEHÉZSÉG Az Ostanstieg közepes nehézségű (B) útvonal, lefelé a Tonisteigen akad egy-két rázósabb rész. (B-C)

MEGJEGYZÉS Tulajdonképpen egy gerinctúrát tehetünk, a feljutás könnyűnek mondható, a lemenet valamivel megeröltetőbb. A kettő között lazíthatunk, s az útról csodálatos panoráma nyílik minden irányba. Érdemes a családot is magunkkal vinni, feltéve, hogy nem ez lesz az első ilyen jellegű kirándulásunk.

FEKVÉSE a felmenet északkeleti, a lejövet dél-délnyugati

MEGKÖZELÍTÉS Wörschachból a Hochmölbinghütte táblákat követjük a parkolóig. A piros jelzésen indulunk el, majd kicsivel később a Hochmölbinghütte felé haladjunk. Amikor már a csúcs túloldalára kerültünk, egy keskeny ösvényen, a tábla szerint (a csúcsot jelzi) balra fordulunk.
A csúcstól jelöletlen ösvényen induljunk el a gerinc északi oldalán lefelé és pár perc múltán belefutunk a Tonisteig lefelé haladó drótkötelébe. A drótos szakasz végétől piros jelzésen, szép nagy kört leírva jutunk vissza autónkhoz.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK május-október

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor