a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
GANGHOFERSTEIG
HOHE WAND
13 

KIINDULÓPONT Stollhof-Frankenhof vagy Dreistetten, Hohe Wand

IDŐTARTAM 1-2 óra, a biztosított út 10 perc

SZINTKÜLÖNBSÉG Frankenhofból a Herrgottschnitzerhausig 250 m, a mászás kb. 30 m

NEHÉZSÉG Közepesen nehéz, rövid útvonal. (B-C)

MEGJEGYZÉS A Ganghofersteiget aránylag hamar bejárhatjuk, de a szintén nyúlfarknyi Wahringersteiggel együtt már jóval izgalmasabb kalandban lehet részünk.

FEKVÉSE délkeleti

MEGKÖZELÍTÉS: Célszerű a Zischkasteigen megközelíteni a mászóhelyet, mégpedig Frankenhof  felől. Frankenhofnál a betonút végétől, gyalog induljunk a hegy felé, majd a piros jelzésen jobbra fordulunk. Amikor már jobbról-balról beérünk az erdőbe, figyeljünk, mert kb. 50 méter múlva indul a Zischkasteig jelzése balra fölfelé. Kövessük a jelzéseket egy sziklán látható piros GH felfestésig, ahonnan balra térve piros pöttyökön jutunk a sziklafalhoz. Visszafelé a turistaház alól induló Zischkasteig adja magát, de esős időben csúszós lehet. A kék jelzést kövteve a "kellemesen létrás" Drobilsteigen is lesétálhatunk Dreistetten felé, csak ne felejtsünk el jobbra fordulni Stollhof-Frankenhof felé a szélesebb úton. Elképzelhető, hogy nincs tábla, de nehéz elrontani.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK egész évben járható


Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor