a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
WILDFRAUENSTEIG
BOSRUCK 1992 m
15 

KIINDULÓPONT Ardning-Ardningalm (1010 m), Ennstaler Alpen

IDŐTARTAM a mászásig 2-3 óra, az első drótkötéltől a csúcsig szintén 2-3 óra, és lefelé a Kitzsteinen keresztül is 2-3 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG kb. 1000 m, ebből a kiépített út közel 400 m

NEHÉZSÉG Közepesen nehéz útvonal, érdekes módon a legnagyobb megpróbáltatást a drótkötél nélküli szakaszok jelentik. Néhol ijesztően kitett, cipőtalpnyi ösvényeken kell mennünk, végig lépésbiztonság szükséges. A biztosított részeken viszont kényelmesen haladhatunk, ezek inkább megnyugtatóak, mint nehezek. (B-C)

MEGJEGYZÉS Komoly kihívást jelentő gerinctúra vár ránk, időnként az ösvény mindkét oldalán félelmetes mélység húzódik. Csak idősebb, megfontolt gyerekeket vigyünk magunkkal!

FEKVÉSE kelet-nyugati

MEGKÖZELÍTÉS:Ardning falucskából Ardningalm felé vesszük az irányt (úgy emlékszem ki van táblázva, de ha nincs, sem lehet eltéveszteni. Keskeny betonút vezet a falu egyik utcájának folytatásaként fölfelé), és a parkolóban leállítjuk autónkat. Lefelé jövet, a Kitzstein aprócska csúcsa után, mintegy 50 méterrel, balra, igen meredek, kacskaringós ösvényen jutunk le egy széles kavicsos útra, amin balra fordulva jutunk vissza autónkhoz.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK május-szeptember

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 


 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor