a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
VIA STEINBOCK
SCHÖBERL 2422 m
17 

KIINDULÓPONT Obertraun, Krippenstein-Bahn felvonó, Gjaidalm végállomás (1770 m)

IDŐTARTAM 6-7 óra, a mászás 30-60 perc

SZINTKÜLÖNBSÉG 700 m, a kiépített útvonal kb. 150 m

NEHÉZSÉG Nagyon szépen kiépített, látványos terepen vezetett út, nem túlságosan nehéz, de „szellős" helyeken kell másznunk. Nagyszerű élményben lehet részünk! (C)

MEGJEGYZÉS Az első felvonó 8.40-kor indul fölfelé, az utolsó Gjaidalmból vissza 17.20-kor. Lehetőleg ne késsük le, különben 1200 méter lemenet vár ránk, hacsak nem találunk szállást a tetőn. A Via Steinbock közelében található a nagyon nehéz (D), és viszonylag hosszú Wildkar-Klettersteig, ami a Vorderes Niederes Kreuzra (2560 méter) visz. A felvonó korai zárása miatt mindkettőt nem tudjuk egy nap alatt teljesíteni. Ha szeretnénk azzal is megbirkózni, célszerű szállást foglalni a közeli Simonyhüttében (telefon: +43/3622-52322).

FEKVÉSE déli

MEGKÖZELÍTÉS:A felvonótól a 615-ös, vagy a 650-es úton indulunk el a Simonyhütte felé (célszerű az egyiken menni, másikon jönni, hogy változatosabb legyen a gyaloglás) . A menedékháztól sok kósza ösvény vezet az -ebből az irányból - süvegcukorra emlékezeteő Schöberl felé. Célszerű a legjobban kijárt, kőemberkékkel gazdagon "meghintett" utat választani. A hegy (innen nézve) bal alsó sarkából indul az útvonal fölfelé. A tető túloldalán indul az ösvény lefelé. Egy szakaszon még rövidke drótot is találunk. A sziklafal tövében értelemszerűen a balra tartó ösvényen jutunk vissza a beszálláshoz.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK június-szeptember

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 


 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor