a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
LEADERSHIP - KLETTERSTEIG
PREDIGTSTUHL 1278 m
18 

KIINDULÓPONT Bad Goisern, Berghof Predigtstuhl parkolója (973 m), Salzkammergut

IDŐTARTAM 2-3 óra, a kiépített út kb. 30-45 perc

SZINTKÜLÖNBSÉG 300 m, ebből a biztosított szakasz kb. 70 m

NEHÉZSÉG Nem túl hosszú, de egy nehezebb, és néhány meglehetősen „szellős" szakaszon komolyabb erőkifejtést igényel. (C)

MEGJEGYZÉS A csúcs csodaszép kilátást ígér. Útközben nem kell sokat gyalogolni, a mászás pedig inkább izgalmas, mint ijesztő. Haladóknak és profiknak egyaránt kitűnő választás. Túránkat ösz-szeköthetjük a közeli Ewige Wand útvonallal (92. oldal), ami - bár fizikailag semmivel sem nehezebb -, kitettsége miatt pszichésen sokkal nagyobb terhet ró ránk. A gosaui Intersport-Klettersteig (98. oldal) sincs messze Bad Goiserntől. Oda viszont délután már ne induljunk el, teljesítése egész napos program.

FEKVÉSE déli

MEGKÖZELÍTÉS:Bad Goisern Süd-től a " Berghof Predigtstuhl" táblákat követjük egészen a hotel parkolójáig. Innen a jobbra induló "Rossmoos" úton indulunk el, majd mintegy 20-30 perc múlva balra fordulunk Predigtstuhl felé. Meredek úton kacskaringózunk egy zöld "klettersteig" tábláig (vagy/és kőemberig), ahol balra fordulunk, és pár perc múltán elérjük a beszállást. Lefelé, az orom alatti táblarendszerből válasszuk ki Az Obermoossteiget, vagy ha nagyobb körrel akarunk lejutni, akkor a  Radsteiget, ami balról kerül a hotel felé.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK április-október

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 


 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor