a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
INTERSPORT - KLETTERSTEIG
GROSSER DONNERKOGEL 2054 m
23 

KIINDULÓPONT Gosau (780 m), Gosaukammbahn állomás (1480 m) a Dachstein nyugati szélén

IDŐTARTAM 5-7 óra, a drótkötélig 15 perc, a mászás 3-4 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG kb. 650 m, a kiépített útvonal 520 m

NEHÉZSÉG Négy, különböző nehézségű szakaszból álló, kifejezetten hosszú és fárasztó út. A legdurvább (D) része kihagyható. (B-C-D)

MEGJEGYZÉS A nehéz (C) kezdet után könnyebb (B) átmenettel jutunk el a kőkemény (D), de rövid és megkerülhető toronyig. Onnan kitett és fárasztó (C) gerinc visz tovább a csúcsra, ahol viszont gyönyörű panoráma fogad. Ha tiszta időt fogunk ki, a hegyről tökéletesen látszik a légvonalban mintegy 450 kilométerre lévő Matterhorn (4478 m) és számos más, 4000 méter fölötti csúcs. A túra nagyon kimerítő, enni-, innivalóval bőven készüljünk fel, és kesztyűt se felejtsünk el magunkkal vinni!

FEKVÉSE többnyire az északi oldalon haladunk

MEGKÖZELÍTÉS:A Gosausee melletti Gosaukammbahn felvonó felső állomásától a Gablonzer Hütte melletti jelölt úton indulunk fölfelé. Pár perc múlva egy jól kitaposott ösvényen fordulunk balra (azóta elképzelhető, hogy tettek ki valami egyértelmű táblát is, mivel rendkívül látogatott az út), a fal tövéből indül a drót. A csúcsról piros jelzések vezetnek vissza a felvonóhoz.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK június-szeptember

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor