a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
WILDENAUERSTEIG
HOHE WAND
26 

KIINDULÓPONT Oberhöflein, Hohe Wand

IDŐTARTAM 3-5 óra, a kapaszkodókig 1-1,5 óra, a mászás 30-60 perc

SZINTKÜLÖNBSÉG 500 m, a biztosított út kb. 120 m

NEHÉZSÉG Nehéz, egyes helyeken kifejezetten megerőltető, függőleges és kitett szakaszokkal, valamint egy barlangkürtővel tarkított útvonal. (C-D)

MEGJEGYZÉS Viszonylagos rövidsége ellenére se induljunk el klettersteig-felszerelés nélkül a falon, igen balesetveszélyes lehet! A barlangban nem szükséges lámpa, de klausztrofóbiások inkább vigyenek magukkal, vagy ne próbálkozzanak a Wildenauer-steiggel!

MEGKÖZELÍTÉS:Oberhöfleinben, egy nagyobb balkanyar utáni parkolási lehetőségnél állítsuk le az autónkat. A kanyarból induló úton 1 perc alatt egy nagyobb elágazáshoz érünk, ahonnan a sárga jelzést kövessük a Wagnersteig irányába. A sárga jelzést kövessük egészen a sziklafal tövében húzódó Wandfusssteigig, amin jobbra indulva két perc alatt elérjünk egy elágazáshoz, ahol a sárga jelzés balra, fölfelékanyarodik. Mi megyünk tovább egyenesen a kék pöttyös jelzésen. 5-10 perc gyaloglás után észreveszünk két pirossal keretezett fanyilat egy fán, itt indulunk fölfelé meredeken, és már a piros pöttyöket kövessük egészen addig, amíg egy sziklán a "T+W" feliratot nem pillantjuk meg. Itt kapaszkodjunk fölfelé, elhaladunk a Turmsteig(sziklamászóút) mellett, majd egy perccel később elérjük a Wildenauersteiget. Ha felértünk, balrafordulva a Wilhelm-Eichert hütte alól lefelé induló Wagnersteigen juthatunk vissza autónk felé.

FEKVÉSE délkeleti

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK április-október

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor