a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
HTL-STEIG
HOHE WAND
29 

KIINDULÓPONT Sonnenuhr Parkplatz (600 m), a Stollhof és Maiersdorf közötti, hétvégén fizetős út első parkolója, Hohe Wand

IDŐTARTAM 2,5-4 óra, ebből amegközelítés 15 perc, a mászás kb. 1,5-2,5 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG
kb. 300 m, a Klettersteig 210 m

NEHÉZSÉG Nagyon megerőltető, néhol már-már extrém besorolású, erős fizikai és lelki felkészültséget igénylő mászás. (D-E)

MEGJEGYZÉS
A HTL a Hohe Wand leghosszabb és legnehezebb kiépített útja. Mivel végig kapaszkodnunk kell, kesztyűt feltétlenül vigyünk magunkkal. Technikailag hasonló ehhez a könyvünkben nem tárgyalt, rövidke Blutspur. A Blutspur-t a Völlerinsteigről is elérhetjük. A tető alatti éles kanyarnál letérünk a steigről és rövidke sétával a drótnál is vagyunk. Kicsivel lejjebb rácsatlakozhatunk a HTL-re is, pont az izgalmas utolsó szakasz előtt.

FEKVÉSE
délkeleti

MEGKÖZELÍTÉS
:A Stollhof és Maiersdorf közötti hétvégén fizetős út első nagy parkolójából indulunk gyalog kezdetben még a "Völlerin"steigen, majd a sziklafal alatt húzódó ösvényen jobbra fordulunk és pár perc alatt megtaláljuk a drótot. Nehéz eltévedni, szinte közvetlenül a kilátópont alól indulunk. Már ha neki merünk vágni...:) Lefelé a Völlerinsteig visz vissza a parkolóba.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK
május-október

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor