a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
PIDINGER - KLETTERSTEIG
HOCHSTAUFEN 1771 m
30 

KIINDULÓPONT Urwies, Wanderparkplatz (500 m)

IDŐTARTAM 6-9 óra, a drótig 1-2 óra, a biztosított szakasz 3-5 óra

SZINTKÜLÖNBSÉG
1300 m, a mászás kb. 750 m

NEHÉZSÉG Nagyon hosszú és fárasztó, több helyen rendkívül kitett, viszonylag kevés mesterséges kapaszkodóval kiépített útvonal. Igen kemény, ám emellett hihetetlenül izgalmas és látványos. (C-D/E)

MEGJEGYZÉS
Kesztyűt feltétlenül vigyünk, mivel sokszor kizárólag a drótkötél segítségével tudjuk felhúzni magunkat; s ez teljesen kikészíti csupasz tenyerünket és ujjperceinket ezen az extrém úton. A Pidinger-Klettersteig a leghosszabb biztosított mászóutak egyike, 1300 méternyi drótot használtak fel rajta. Felső szakaszának sziklafalát a neves német hegymászó, Willo Welzenbach mászta meg társával, Liebnerrel 1921-ben, melyet a 2003-as kiépítésnek köszönhetően most már mi is bejárhatuk. Nem kezdőknek és gyerekeknek való, teljesítéséhez erős fizikumra és szédülésmentességre van szükség.

FEKVÉSE
északi

MEGKÖZELÍTÉS
:Urwies falu végén, egy kavicsos út visz a parkolóba, ahonnan igen korrekt táblákat követve érhetjük el a beszállást. Lefelé csak egy út indul, nem lehet ektéveszteni. Ha beértünk az erdőbe, az első nagyobb elágazásnál jobbra kell fordulnunk.

TÚRÁRA ALKALMAS IDŐSZAK
június-október

Ezt a rövid leírást - a térképvázlatokkal együtt - PDF-formátumban letöltheted, kinyomtathatod és magaddal viheted!

A klettersteig részletes leírását (további fényképekkel) megtalálhatod HoTaRo "Osztrák Alpok - Nem csak hegymászóknak" című könyvében.

 
 
   
 
© 2007 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor