a
   
 
utazások
klettersteig
turak
fotóalbum
magamról
fórum
linkek
 
   
 
Bevezetés  1  2  3  4   5  

Egy távoli, aprócska, de annál jelentősebb csücske Dél-Kínának, és egyben a világnak. Két budapestnyi területe egy csomó kis szigetre és egy Kína testéből kiszakított szárazföldi területre korlátozódik, és e nem túl nagy területen mintegy 7 millió ember éli mindennapjait. Hihetetlen itt a népsűrűség, és az állandó tömeg az utcákon, emeletes villamosok rohangálnak kisbuszok és méregdrága limuzinok között, és nincs olyan épület a központi régióban (Kowloon és Hong Kong sziget egymásfelé néző oldalai), ahol ne valamiféle bevásárló központba botlanánk, ha az ajtaján belépünk. A világ legmagasabb épületei közül is jónéhányat itt találunk, de találunk itt az óriási betontornyok tövében üdezöld parkokat, szökőkutakat, és komoly séta, vagy akár túraútvonalakat is.
A lakosság jórészt tősgyökeres, kisebb részben bevándorolt kínai, de a nyugati lakosság is több tízezer főre rúg, mind a mai napig, az angol fennhatóság megszűnte óta. Hong Kong ma különleges igazgatású terület, honvédelmi és diplomáciai ügyekben kötődik Kínához, de sikerült megtartani függetlenségét is valamennyire, hiszen saját pénzneme és jogrendszere van.
Hong Kong látnivalóit nehéz lenne hirtelen felsorolni, annyi minden érdekes dolog van itt, de nem is hiszem, hogy bárki, aki ellátogat ide, tételesen akarja felkeresni a fontos dolgokat. Hong Kongot csak egyszerűen élvezni kell... sétálgatni, nézelődni, bámészkodni, hajózni, fogaskerekűzni, enni-inni, és.... magunkba szívni mindazt amit Hong Kong jelent nekünk. Egy darabkát a fejlett, de élhető világból... egy darabkát a nyugati keletből, vagy a keleti nyugatból... kinek ahogy tetszik... de szívünk egy darabkáját mindenképpen ott hagyjuk. Én legalábbis ott hagytam...

 
 
   
 
© 2009 by HoTaRo      copyright      sitemap      website made by textor